Ma 2024. március 19., kedd, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Szavazás

Te hogyan várod leghelyesebben Krisztus eljövetelét?
 

Lelki élet

Keresztény tabuk

News image

  Nem csak a keresztényeknél, hanem más vallásoknál is megfigyelhető, hogy vannak témák, amiről erkölcstelenség...

Bővebben

Az ige

News image

Keresztény gyülekezetben igen gyakran használt szó, az „ige”. A Biblia szavait nem csak a...

Bővebben

A mi Bibliánk

News image

Már meg sem lepődök, amikor egy állítólagos istenhívő ember a Biblia hitelességét, tartalmát vonja...

Bővebben

Keresztény csapda

News image

Minden vallásnak megvan a maga gyengesége. Vannak olyan vallások, amelyek a kereszténységnél jóval több...

Bővebben

More in: Lelki utak, Téveszmék, Bizonyosságok, Gyógytanácsok, Ördögi játékok

Egészség

A gyógyító megbocsátás

News image

A legtöbb ember fejében a megbocsátás szó kapcsán olyan ember jut eszébe, akire haragszik,...

Bővebben

A gyógyító ima

News image

Amikor az ember megbetegszik, gyakran Istenhez fordul segítségül. Van, akinek meghallgattatik és van, és...

Bővebben

Lélek szerinti gyógyulás

News image

A lélek szerinti gyógyulás a legnemesebb, mivel nemcsak a test gyógyulását idézi elő, hanem...

Bővebben

A test szerinti gyógyulás

News image

Ha egy test megbetegszik, a gyógyulásra igen sok lehetősége van. Lehetőség van lélek szerinti...

Bővebben

More in: Lelki egészség, Testi egészség

Életmód

Az ünnep

News image

Napjainkban a naptár minden egyes bejegyzésére jut egy, vagy több olyan dolog, amelyről az...

Bővebben

Feng Shui ítélete

News image

Az ember egykor szabad volt és éppen ezért boldog is. A (fél)tudás tette rabbá és...

Bővebben

21 nap

News image

Első indiai utam során történt mindaz, amit elmesélek Nektek. Remélem, hogy hasznos tapasztalat lesz mindannyiótoknak,...

Bővebben

Hajfestés

News image

Naponta találkozom olyan reklámokkal az utcák plakátjain, a kirakatokban, a médiában, amelyek különböző hajfestési technikákat...

Bővebben

More in: Táplálkozás, Sport, szabadidő, otthon, Munka, hivatás, Szépségápolás

Kapcsolatok

A párkapcsolatok sikere

News image

A hamis próféták szerint egy párkapcsolat sikerét a horoszkóp határozza meg, akkor lehet tartós,...

Bővebben

A „keresztény hódítás”

News image

A cím természetesen új fogalom a keresztény szótárban, valójában azt akarja sugallni, hogy miképpen...

Bővebben

Szexuális védelem

News image

Sok hívő ember számára okoz kételyt, hogy eldöntse, bűn-e a szexuális életben a védekezés. Ebben a...

Bővebben

Társkeresés

News image

Tegnap nézem a Fókuszt a TV-ben és számomra nem megdöbbentő hír hangzik el. Magyarország legnagyobb...

Bővebben

More in: Közösségek, Párkapcsolatok, Felebarátság, Család

Napi bölcsesség

A szeretetért és kegyelemért egyetlen adósságod van csupán, a hála. Ugyanakkor mindezekért te még ezt sem várhatod el, ha boldog akarsz lenni. A te jutalmad ne legyen más, mint az öröm, hogy segíthettél.

Napi dilemma

Minden nap eldöntheted, hogy aggódással tekintesz-e a jövőre, s ezzel lassan, de biztosan megteremted azt, amitől félsz, vagy reménnyel és bizakodással várod Istentől azt, amire szükséged van.

A „keresztény hódítás” PDF Nyomtat Email
Írta: Administrator   
2011 június 04. (szombat) 13:53

A cím természetesen új fogalom a keresztény szótárban, valójában azt akarja sugallni, hogy miképpen teremt kapcsolatot egy keresztény beállítottságú ember. Természetesen ebben a cikkben sem azt értem kereszténynek, akik kereszténynek keresztelkedett, hanem, aki követi a keresztény értékeket.

Ne felejtsük el, hogy egy hithű keresztény, Krisztus eljövetelének várományosa elsősorban a lelki életnek szentelte magát, a keresztény hódítás így akkor jön létre, ha nem bír a hormonjaival és a paráznaság elkerülése érdekében, inkább házasodni szeretne.

Az Istenben hívő ember az udvarlás ideje alatt is hívőként gondolkodik, kommunikál, és cselekszik. A szeretet nevében kimondatlanul is arra törekszik, hogy a másik félnek a legkisebb kettősséget okozza. Az ártás elkerülhető:

  • Mindkét fél helyes kommunikációjával (igények, vágyak és félelmek őszinte kifejezésével)
  • Toleranciával és türelemmel (szükség van rá, ha a másik fél kapcsolatépítési tempója eltér)
  • Állhatatossággal és kitartással (a kapcsolatépítésben gyorsabb fél nem fájdalomként éli meg az esetleges elutasítást, és képes egy kapcsolatépítési szinten addig maradni, amíg a másiknak szüksége van arra)

Az emberiség párválasztási szokásaiban a legnagyobb ellenség az illúzió. Ez abban rejlik, hogy a felek magukról inkább a vágyaikat, illetve azokat a lelki tulajdonságaikat szeretnék láttatni, amit a másik fél látni akar. Egy keresztény lelkületű ember nyílt, önmagáról a valóságot tárja a világ elé, így gyengeségeit is nyíltan vállalja. Valójában nem kell félnie attól, hogy nagyobb valószínűséggel utasítják el, ha a gyengeségeire azt az utat is elárulja, amellyel azokat le szeretné győzni. Ha mindkét fél így tesz, akkor megalapozzák a jövőt, hisz két ember azért „szerződik” egymással, hogy a teljesség felé vezető úton támogassák egymást abban, hogy képesek legyenek legyőzni félelmeiket, gyengeségeiket.

Egy párkapcsolatra vágyó nő mindig fizikai biztonságra vágyik (biztonságos otthon, anyagi biztonság, fizikai erőszakmentesség, stb.), ezt egy keresztény férfi nem a hamis lovagiassággal, hanem azzal tudja biztosítani, hanem azzal, hogy megérti és elfogadja, hogy ez a nő célja, és mindent megtesz ennek teljesülésében. Egy keresztény férfi számára tehát soha nem lehet első helyen a fontossági sorrendben a szexuális együttlét, hiszen abban az esetben, a kapcsolatban ott lebeg a hűtlenség lelke.

Egy párkapcsolatra vágyó férfi mindig érzelmi biztonságra vágyik (együttérzés, odaadás, stb.), azt a keresztény nő nem buja szexuális odaadással és főleg nem vágyainak kikövetelésével tudja biztosítani, hanem abban, hogy mindig és mindenkor követi a férfit, bízik benne, a férfi akárhogy is dönt. Egy keresztény nő számára soha nem lehet cél, hogy uralkodjon a férfi felett, mert a saját természete befogadó, követő.

A keresztény hódítás elveit az alábbiak szerint foglaljuk össze:

  • A bizalom elve: A férfi feltétel nélkül bízzon önmagában (a gyengeségeiben is) és partnerében. A kapcsolatépítésben soha ne legyen úr a félelem. Ha ilyen adódna, azt a legrövidebb időn belül tisztázni kell.
  • A fokozatos megismerés elve: a kapcsolatépítés minden szintjén a lehető legjobb döntést legyen képes meghozni az ember a folytatásról, vagy a megszakításról (a házasságban nincs már visszaút)
  • A pozitív törekvés elve: A kapcsolatépítés során felmerült nézetkülönbségek esetén a feleket ne a fájdalom, hanem a megoldás, illetve az alkalmazkodás vezérelje. Ebbe az elvbe az is beletartozik, hogy a felek szükség esetén őszintén tanulnak egymástól, ha szükség van, akkor a kapcsolatépítés sikere érdekében külső személytől, vagy szervezettől.
  • Elfogadás elve: Az erkölcsileg helyes célokat a másikban el kell tudni fogadni, ahogy a másik fél azon gyengeségeire is, amelyekre létezik megoldás és a másik fél azokat meg akarja oldani.
  • A helyes kommunikáció elve: Mindenki legyen képes elvárások és kettősség nélkül megosztani önmagát (vágyait, félelmeit, hitét), és a minden napi kommunikációban egymás erősítése és nem a gyengítése legyen a cél.
  • Felvállalt felelősség elve: Mindkét fél tudomásul veszi, hogy a kapcsolatban nem csak saját magukért, hanem a másik emberért, sőt a kapcsolat minőségéért is felelősek.
  • Eggyé válás elve: Mindkét fél igyekszik azonosulni a másikkal, amelyben addig keresik a magasabb igazságokat, ameddig mindketten azonos nevezőre nem jutnak.

Ha hódítasz, akkor azt a szellemeddel tedd, ne a testeddel, vagy test szerinti cselekedetekkel. Ha így teszel, nem árulod el a keresztény értékeket és a kapcsolatod is jó gyümölcsöt fog teremni. Istent behívni egy kapcsolatba nem azt jelenti, hogy mindenkor Isten neve rebeg a számon, hanem azt, hogy a kapcsolatépítés közben is szolgálom az igazságot, a szeretetet, a békét és az erkölcsöt. Istenben mindent megtehetsz, választottaddal szőhetsz terveket, közösen szórakozhattok, élvezhetitek egymás társaságát, de egy keresztény ember soha nem adja át partnerét az ördögnek. Aki a másiknak nem okoz kettősséget, szenvedést, félelmet, sőt mindent megtesz, hogy a másik ezeket képes legyen elhagyni, annak nyitott Isten országa.

Azok közül, akik a fenti elveket elolvassák, sokan azt gondolják, hogy micsoda őrültség ez. Nos, az ő életük éppen az ilyen gondolatok miatt nem boldog a párkapcsolatban, vagy azon kívül sem. Az Isteni létet, a kiválasztottságot nem lehet elérni bűnnel teli törekvésekkel, csak az üdvözülhet, aki képes egy bármilyen másik lénnyel harmóniában élni. Ne hidd, hogy Isten országába, az örök béke birodalmába bejuthat olyan ember, akit csak a lázadás vezérel, mert az egy nagy illúzió.

Isten országában nem képes eltitkolni senki a benne lévő kettősséget, mivel a mennyei testeken azonnal láthatóvá válik az igazság. Ezért jobb, ha megérted, hogy a lelki élet magja a szívből jövő erkölcsös élet. Aki ezt elfogadja élni fog, aki nem, annak meg kell ennie saját hitének és cselekedeteinek gyümölcsét. Senki nem taposhatja sárba Isten ígéreteit és törvényeit

Utolsó frissítés: 2011 június 04. (szombat) 13:56
 

Napi figyelmeztetés

Gondolkodj! Mi helyesebb? Ha életedet mentve, szembeszállsz az igazsággal, így bűnbe esve jussod a lassú, de biztos halál, vagy életedet feláldozva az igazságért, s az igazság, amelyet védelmeztél, feltámaszt téged romolhatatlanságba, akkor is, ha az ördög elpusztítja testedet.

Téves mondások

Az Isten felé való minden igaz törekvés végül elvezet Istenhez. Tartozzál bármelyik valláshoz, legyél hívő, vagy tudós, ha buzgón keresed az igazságot, minden bizonyára meg is találod.