Ma 2023. december 08., péntek, Mária napja van. Holnap Natália napja lesz.

Szavazás

Szerinted, minden betegség lelki eredetű?
 

BELÉPÉS

Lelki élet

Keresztény tabuk

News image

  Nem csak a keresztényeknél, hanem más vallásoknál is megfigyelhető, hogy vannak témák, amiről erkölcstelenség...

Bővebben

Az ige

News image

Keresztény gyülekezetben igen gyakran használt szó, az „ige”. A Biblia szavait nem csak a...

Bővebben

A mi Bibliánk

News image

Már meg sem lepődök, amikor egy állítólagos istenhívő ember a Biblia hitelességét, tartalmát vonja...

Bővebben

Keresztény csapda

News image

Minden vallásnak megvan a maga gyengesége. Vannak olyan vallások, amelyek a kereszténységnél jóval több...

Bővebben

More in: Lelki utak, Téveszmék, Bizonyosságok, Gyógytanácsok, Ördögi játékok

Egészség

A gyógyító megbocsátás

News image

A legtöbb ember fejében a megbocsátás szó kapcsán olyan ember jut eszébe, akire haragszik,...

Bővebben

A gyógyító ima

News image

Amikor az ember megbetegszik, gyakran Istenhez fordul segítségül. Van, akinek meghallgattatik és van, és...

Bővebben

Lélek szerinti gyógyulás

News image

A lélek szerinti gyógyulás a legnemesebb, mivel nemcsak a test gyógyulását idézi elő, hanem...

Bővebben

A test szerinti gyógyulás

News image

Ha egy test megbetegszik, a gyógyulásra igen sok lehetősége van. Lehetőség van lélek szerinti...

Bővebben

More in: Lelki egészség, Testi egészség

Életmód

Az ünnep

News image

Napjainkban a naptár minden egyes bejegyzésére jut egy, vagy több olyan dolog, amelyről az...

Bővebben

Feng Shui ítélete

News image

Az ember egykor szabad volt és éppen ezért boldog is. A (fél)tudás tette rabbá és...

Bővebben

21 nap

News image

Első indiai utam során történt mindaz, amit elmesélek Nektek. Remélem, hogy hasznos tapasztalat lesz mindannyiótoknak,...

Bővebben

Hajfestés

News image

Naponta találkozom olyan reklámokkal az utcák plakátjain, a kirakatokban, a médiában, amelyek különböző hajfestési technikákat...

Bővebben

More in: Táplálkozás, Sport, szabadidő, otthon, Munka, hivatás, Szépségápolás

Kapcsolatok

A párkapcsolatok sikere

News image

A hamis próféták szerint egy párkapcsolat sikerét a horoszkóp határozza meg, akkor lehet tartós,...

Bővebben

A „keresztény hódítás”

News image

A cím természetesen új fogalom a keresztény szótárban, valójában azt akarja sugallni, hogy miképpen...

Bővebben

Szexuális védelem

News image

Sok hívő ember számára okoz kételyt, hogy eldöntse, bűn-e a szexuális életben a védekezés. Ebben a...

Bővebben

Társkeresés

News image

Tegnap nézem a Fókuszt a TV-ben és számomra nem megdöbbentő hír hangzik el. Magyarország legnagyobb...

Bővebben

More in: Közösségek, Párkapcsolatok, Felebarátság, Család

Napi bölcsesség

Előbb megtanítom neked, hogy milyen gonosz vagy, azután megtanítom neked, hogyan válhatsz szentté. Ezt azért teszem, hogy soha többé meg ne tévesszen senki. Aki ismeri a gonoszt és ismeri azt, ami szent, mindent tud az életről.

Napi dilemma

Mindennap eldöntheted, hogy saját fájdalmaid csillapításáért magad képére alakítod-e a világot, vagy önmagadat alakítod, úgy, hogy ne fájjon az élet.

Lélek szerinti gyógyulás PDF Nyomtat Email
Írta: Administrator   
2011 június 03. (péntek) 09:23

A lélek szerinti gyógyulás a legnemesebb, mivel nemcsak a test gyógyulását idézi elő, hanem a lélek egységét is, és így felszabadítja az embert a helytelen kötöttségek alól. A lélek szerint gyógyulásra nincs igazi módszer. Aki ennek az ellenkezőjét állítja, az bizonyosan hazudik.

Azért nem lehet módszert kifejleszteni rá, mert minden embernek más az ok, mások a hitrendszerei és mások a félelmei, vágyai. Tanácsot is az tud csupán adni, aki ezeket alaposan megismerte. Amit ebben a cikkben írok nem módszer, tekintsd inkább amolyan útmutatónak.

„Az egészség elvesztése” című cikk szerinti betegség okok feltárása igen magas lélek ismeretet feltételező megoldást mutat, aki a lelket oly módon ismeri, az valószínűleg meg sem betegszik. Ha mégis, akkor elég az ott megjelölt okot megtalálni, megbocsátani és a gyógyulás azonnal megkezdődik. Tehát ha valaki megtalálja a betegséget okozó túlzó vágyat, vagy félelmet, vagy hitrendszert és azt képes feldolgozni, az meggyógyul. Ha valaki megtalálja, hogy miben állt ellen az isteni akartnak, vagy a saját hitrendjének, akkor meggyógyul. Ilyen egyszerű lenne? Igen ilyen egyszerű és mégsem! A valóság az, hogy az ember a saját képzeteiről helyes tudás és megfelelő hit nélkül igen nehezen képes lemondani. Akkor mi lehet a megoldás?

A megbocsátás önmagában nem jöhet létre, ha a helytelen képzetet nem cserélem le egy helyesre. Akinek például az okozza a betegségét, hogy fél a szegénységtől, annak az abban való hit, hogy Isten kielégíti minden szükségletét, segít békét és gyógyulást hozni.

Sajnos, az emberek többsége nem képes lelkében egy meglévő képzettel ellentétes változást előidézni, mivel az emberiség legfőbb lelki betegsége a megbocsátásra való képtelenség, amely a valóság nem tudásából és a helyes hitrendszer hiányából fakad. Amíg pl. valaki fél az el nem fogadástól, hiába sulykolja magába, hogy nem kell félni, az ilyen módszerek nem segítenek. A valódi megbocsátás sem következik addig be, amíg az ember meg nem érti a félelmének okát és természetét, és rá nem jön, hogy az illúzió. Hallani különböző módszerekről, agykontroll, reiki és hasonlók, de hidd el szinte több agykontrollost, prána nadist gyógyítottam már Isten segítségével, mint más embert. Az ezoterikus emberek másokat gyógyítanak, de önmagukat a legtöbbjük képtelen. Ezért jutnak be olyan nehezen Isten országába.

A megrekedt embert általában csak egy külső, nála fejlettem entitás képes meggyógyítani lélek szerint. Azért mondom, hogy általában, mert aki ismeri a lélek titkait, az önmagában is meggyógyulhat, de az ilyen ember ritka. „Valljátok meg tehát egymásnak bűneiteket és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok, mert sokat megtehet az igaz ember állhatatos könyörgése / Jak 5,16./ - így szól a törvény, amely arra int titeket, hogy menjetek keresztényközösségbe, ahol az igaz keresztények imája által gyógyul a lélek és a lélek által a test.

Természetesen, az ember meggyógyul Isten kegyelmébe vetett igaz hit által is. Kevesen értik meg azonban, hogy az igaz hit, az nem vágy és nem félelem. Az igaz hitű embert arról ismerni meg, hogy megnyugvást hoz rá Istenhez intézet egyetlen imája is, hisz nincs benne kétely afelől, hogy Isten teljesíti kérését. Aki pedig nem igaz módon hisz, az könyöröghet napestétől, napnyugtáig, szószaporítás csupán, amit tesz. Minden újabb imája hitetlenségéről árulkodik.

Összegezve a lélek szerinti gyógyulás az alábbiak szerint valósulhat meg:

  • Isten kegyelmébe vetett igaz hit által
  • Más (igaz hitű) emberek közbenjárásával
  • A helyes és igaz hit által, amely segít megbocsátani a betegség okát
  • A betegséget előidéző lelki ok megbocsátásával

Óvlak attól, hogy szentekhez imádkozz közbenjárásért. Ez kimeríti a bálványimádat fogalmát. Ha Istenhez imádkozol, és nem hallgattatik meg imád, és azt gondolni, hogy Isten akaratával szemben egy szent által mégis meghallgattatik, az egy igen nagy hitetlenség. Ilyenkor, ha meggyógyulsz is, az ördög adta a segítséget, mert tudja, hogy a bálványimádók nem kerülhetnek Isten országába, így nagy eséllyel pályázhat a lelkedre. Amikor viszont egy élő embertől kérsz segítséget, azzal nemesebb leszel, mert felfeded gyengeséged, ezáltal igazabbá válsz, mintha titkolnád azt. Az, hogy felismered, hogy az ember is képes téged nem megítélni növeli benned a bizalmat Isten iránt, aki különb az embernél.

Utolsó frissítés: 2011 június 25. (szombat) 05:13
 

Napi figyelmeztetés

Óvakodj az Istentagadó emberektől. Aki az igazságot tagadja, hogy mondhatna néked bármit is, ami igaz. Egy hívő ember a nem tudását Istentől vett hittel pótolja, így kétely nélkülivé válik. Egy hitetlen a nem tudását feltételezésekkel és általánosításokkal pótolja, sokan attól sem riadnak vissza, hogy hazudjanak saját "igazuk" bizonyítására.

Téves mondások

Ha a hazugsághoz ragaszkodsz, makacs vagy, ha az igazsághoz, vagy a fogadalmadhoz, akkor hű. Rajtad kívül senki meg nem tudja mondani, melyik urat szolgálod, hisz senki nem ismeri azt, hogy miben hiszel. Ám a hűséget onnan ismerni meg, hogy naggyá és erőssé teszi a követőjét.