Ma 2024. március 29., péntek, Auguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.

Szavazás

Te hogyan várod leghelyesebben Krisztus eljövetelét?
 

Lelki élet

Keresztény tabuk

News image

  Nem csak a keresztényeknél, hanem más vallásoknál is megfigyelhető, hogy vannak témák, amiről erkölcstelenség...

Bővebben

Az ige

News image

Keresztény gyülekezetben igen gyakran használt szó, az „ige”. A Biblia szavait nem csak a...

Bővebben

A mi Bibliánk

News image

Már meg sem lepődök, amikor egy állítólagos istenhívő ember a Biblia hitelességét, tartalmát vonja...

Bővebben

Keresztény csapda

News image

Minden vallásnak megvan a maga gyengesége. Vannak olyan vallások, amelyek a kereszténységnél jóval több...

Bővebben

More in: Lelki utak, Téveszmék, Bizonyosságok, Gyógytanácsok, Ördögi játékok

Egészség

A gyógyító megbocsátás

News image

A legtöbb ember fejében a megbocsátás szó kapcsán olyan ember jut eszébe, akire haragszik,...

Bővebben

A gyógyító ima

News image

Amikor az ember megbetegszik, gyakran Istenhez fordul segítségül. Van, akinek meghallgattatik és van, és...

Bővebben

Lélek szerinti gyógyulás

News image

A lélek szerinti gyógyulás a legnemesebb, mivel nemcsak a test gyógyulását idézi elő, hanem...

Bővebben

A test szerinti gyógyulás

News image

Ha egy test megbetegszik, a gyógyulásra igen sok lehetősége van. Lehetőség van lélek szerinti...

Bővebben

More in: Lelki egészség, Testi egészség

Életmód

Az ünnep

News image

Napjainkban a naptár minden egyes bejegyzésére jut egy, vagy több olyan dolog, amelyről az...

Bővebben

Feng Shui ítélete

News image

Az ember egykor szabad volt és éppen ezért boldog is. A (fél)tudás tette rabbá és...

Bővebben

21 nap

News image

Első indiai utam során történt mindaz, amit elmesélek Nektek. Remélem, hogy hasznos tapasztalat lesz mindannyiótoknak,...

Bővebben

Hajfestés

News image

Naponta találkozom olyan reklámokkal az utcák plakátjain, a kirakatokban, a médiában, amelyek különböző hajfestési technikákat...

Bővebben

More in: Táplálkozás, Sport, szabadidő, otthon, Munka, hivatás, Szépségápolás

Kapcsolatok

A párkapcsolatok sikere

News image

A hamis próféták szerint egy párkapcsolat sikerét a horoszkóp határozza meg, akkor lehet tartós,...

Bővebben

A „keresztény hódítás”

News image

A cím természetesen új fogalom a keresztény szótárban, valójában azt akarja sugallni, hogy miképpen...

Bővebben

Szexuális védelem

News image

Sok hívő ember számára okoz kételyt, hogy eldöntse, bűn-e a szexuális életben a védekezés. Ebben a...

Bővebben

Társkeresés

News image

Tegnap nézem a Fókuszt a TV-ben és számomra nem megdöbbentő hír hangzik el. Magyarország legnagyobb...

Bővebben

More in: Közösségek, Párkapcsolatok, Felebarátság, Család

Napi bölcsesség

Az az ember szereti az Istent, aki igyekszik megismerni őt, aki bízik benne, és igyekszik ő maga is tökéletebbé válni, s nem az, aki félelemből, vagy szükségből vágyik rá, de nem cselekszi az ő tanítását.

Napi dilemma

Minden nap eldöntheted, hogy hazudsz-e másoknak és önmagadnak, s a végén úgy belekeveredsz az illúzióba, hogy még te sem tudod, ki vagy valójában, vagy egyszer, ha fájdalmasan is-, de megvallod hazugságaid és Krisztusban felszabadulsz.

Egységben az erő! PDF Nyomtat Email
Írta: Administrator   
2011 május 30. (hétfő) 08:53

Ennek a cikknek a témáját egy reggeli rádióműsor adta. A műsorvezetők arra keresték a választ, hogy melyik a helyesebb gazdálkodási forma a család számára: a közös kassza, vagy a külön gazdálkodás. Hát a felhívásra a legkülönfélébb történetek érkeztek. Volt aki elmesélte, hogy ha a párja nem tudja kifizetni a nyaralást, akkor ő elmegy egyedül, volt aki arról számolt be, nem is ismerik egymás vagyoni helyzetét.

A naiv ember felnézne az ilyen jól hangzó, de alapjaiban mégis a különállóságot hirdető eszmékre, azonban az önmagukat dicsőítő emberek, akik a különállóságukról is büszkén - sokszor hazugságokkal- beszéltek, nem is sejtik, hogy mondanivalójuk milyen szépen zenél egy, a lelket értő ember fülében.

Kezdetekben Isten egységbe teremtette a férfit és nőt (Annak okáért elhagyja a férfiú az ő atyját és az ő anyját, és ragaszkodik feleségéhez: és lesznek egy testté), és mivel az egységben élő emberek nem hasonulhatnak meg egymással (nem élhetnek kettősségben, különben az egység megszűnik), a férfit rendelte fejéül a nőnek. Lehet nem egyetérteni ezzel, mert a legtöbb nő egóját sérti, ha úgy érzi nem egyenrangú a férfival. Aki viszont Istenben hisz, az érti, amit mondok: a férfi és a női természet egysége nem abban rejlik, hogy a nő uralkodik a férfin, hiszen a női természet befogadó (erről már írtam egy másik cikkben). Így az uralkodás természetellenes egy nő esetében. Aki a házas pároknak az elszakítottságot hirdeti, az ördög igéjét hirdeti.

Nem csak a házasságokat teszi értéktelenné, vagy teszi tönkre, ha a közösség meghasonul önmagával, hanem bármilyen közösséget is. Nézd meg az országot! A hatalomért folyó harc az ország megosztásához vezetett, amely azonkívül, hogy kb. másfélszer annyiba kerül a törvényhozás és fenntartás, ráadásul az ország önmagával való meghasonulása a csőd szélére vitte saját magát. Pontosan úgy működik, mintha a férfi és a nő hasonulna meg egymással egy szövetségben. Ebben nem az a kérdés, hogy kinek van igaza, hanem az, hogy az egység felemelte volna az országot, a kettősség pedig nyomorba dönti.

Bármilyen baráti társaság, bármilyen szellemi közösség képes elhalni, ha tagjai meghasonulnak egymással. Ez legtöbbször akkor következik be, ha a közösségből elveszik az a vezető szellemiség, amely a tagok mássága ellenére is képes egységbe kovácsolni a közösséget. Arról tudod, hogy a közösségben a Sátán az úr és nem az Isten, ha a közös élmények szerzése, egymástól való tanulás, a bajba jutott tagok testi-lelki segítése, egymás bűneinek feloldozása helyett a másik hibái fölötti ítélkezés, az elvárások, illetve az egymáson történő hatalmaskodás kerül előtérbe.

Azok a közösségek viszont, kik egységben vannak, bármit elérhetnek. Ahol a férfit követi a nő, a közösség hű a létrehozásának alapelveihez, ott két ember hite, Isten akarata. Az ilyen közösség gyarapodik, és feloldódik Istenben. Gondolj csak bele: ha a férfi a teremtő erő, és a nő a befogadó aspektusa az életnek, akkor minden együtt áll, hogy elérjék azt, amit csak szeretnének. A nő elmondja vágyait a férfinak, a férfi azt mondja legyen! és a nő azt képes lélekkel befogadni, akkor együtt áll teremtő erő és az, ahol a teremtés létrejön. Ez a titka a férfi és a nő egységének, ők ketten együtt, egységben képviselik a lét mindkét fő princípiumát. Ha bármelyik elárulja természetét, a kapcsolatra szenvedés, majd szakadás vár. Ezek a törvények általánosabban, de igazak a nagyobb közösségekre is.

Értsd meg, amit akarok neked tanítani! Nem minden közösség szent. Az érdekből létrejött közösség, bármilyen magasztos is a célja, az ördög megtévesztésének eszköze, hiszen bár az érdek egybetartja a közösséget, a meghasonulás nyilvánvaló. Ilyen érdekközösségek pl.: a globalizáció közösségei, de ilyen érdekközösség lehet egy hatalomért küzdő pártszövetség, vagy az érdekházasság. Egy közösség akkor válik szentté, ha abban minden tag megtalálja azt a célt, amelyet feltétel nélkül képes szolgálni, illetve saját helyét a közösség építésében. Egy közösség nem attól erős, hogy mindenki mindenhez ért, vagy mindennel foglalkozik, esetleg, hogy mindenki vezetni akarja a közösséget. Attól válik megdönthetetlen közösségé, hogy minden tagja a saját természetének megfelelő értéket tudja beleadni a közös cél érdekében.

Egységben az erő! Így szól helyesen a mondás. Azonban az egységet nem csak a forradalomban lehet jól hasznosítani, hanem az Isteni úton is. Két ember hite Isten akarata, így szól a törvény, egy közösség hite pedig többet ér két ember hiténél. Az ember egója csak egységben oldódhat fel, félelmét és fájdalmát, sőt minden betegségét az egység veheti el. Aki ezt megérti, az máris Isten országának kapujában áll. Aki pedig ebben megbotránkozik, arra a sötétség árnya borul, mert szívében nem ismeri az igazságot: hogy a végső valóságban minden Egy, azaz "egy isten van és nincsen kívüle más".

Utolsó frissítés: 2011 május 30. (hétfő) 09:00
 

Napi figyelmeztetés

Gondolkodj! Mi helyesebb? Ha életedet mentve, szembeszállsz az igazsággal, így bűnbe esve jussod a lassú, de biztos halál, vagy életedet feláldozva az igazságért, s az igazság, amelyet védelmeztél, feltámaszt téged romolhatatlanságba, akkor is, ha az ördög elpusztítja testedet.

Téves mondások

Ha a hazugsághoz ragaszkodsz, makacs vagy, ha az igazsághoz, vagy a fogadalmadhoz, akkor hű. Rajtad kívül senki meg nem tudja mondani, melyik urat szolgálod, hisz senki nem ismeri azt, hogy miben hiszel. Ám a hűséget onnan ismerni meg, hogy naggyá és erőssé teszi a követőjét.