Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Szavazás

Te hogyan várod leghelyesebben Krisztus eljövetelét?
 

Lelki élet

Keresztény tabuk

News image

  Nem csak a keresztényeknél, hanem más vallásoknál is megfigyelhető, hogy vannak témák, amiről erkölcstelenség...

Bővebben

Az ige

News image

Keresztény gyülekezetben igen gyakran használt szó, az „ige”. A Biblia szavait nem csak a...

Bővebben

A mi Bibliánk

News image

Már meg sem lepődök, amikor egy állítólagos istenhívő ember a Biblia hitelességét, tartalmát vonja...

Bővebben

Keresztény csapda

News image

Minden vallásnak megvan a maga gyengesége. Vannak olyan vallások, amelyek a kereszténységnél jóval több...

Bővebben

More in: Lelki utak, Téveszmék, Bizonyosságok, Gyógytanácsok, Ördögi játékok

Egészség

A gyógyító megbocsátás

News image

A legtöbb ember fejében a megbocsátás szó kapcsán olyan ember jut eszébe, akire haragszik,...

Bővebben

A gyógyító ima

News image

Amikor az ember megbetegszik, gyakran Istenhez fordul segítségül. Van, akinek meghallgattatik és van, és...

Bővebben

Lélek szerinti gyógyulás

News image

A lélek szerinti gyógyulás a legnemesebb, mivel nemcsak a test gyógyulását idézi elő, hanem...

Bővebben

A test szerinti gyógyulás

News image

Ha egy test megbetegszik, a gyógyulásra igen sok lehetősége van. Lehetőség van lélek szerinti...

Bővebben

More in: Lelki egészség, Testi egészség

Életmód

Az ünnep

News image

Napjainkban a naptár minden egyes bejegyzésére jut egy, vagy több olyan dolog, amelyről az...

Bővebben

Feng Shui ítélete

News image

Az ember egykor szabad volt és éppen ezért boldog is. A (fél)tudás tette rabbá és...

Bővebben

21 nap

News image

Első indiai utam során történt mindaz, amit elmesélek Nektek. Remélem, hogy hasznos tapasztalat lesz mindannyiótoknak,...

Bővebben

Hajfestés

News image

Naponta találkozom olyan reklámokkal az utcák plakátjain, a kirakatokban, a médiában, amelyek különböző hajfestési technikákat...

Bővebben

More in: Táplálkozás, Sport, szabadidő, otthon, Munka, hivatás, Szépségápolás

Kapcsolatok

A párkapcsolatok sikere

News image

A hamis próféták szerint egy párkapcsolat sikerét a horoszkóp határozza meg, akkor lehet tartós,...

Bővebben

A „keresztény hódítás”

News image

A cím természetesen új fogalom a keresztény szótárban, valójában azt akarja sugallni, hogy miképpen...

Bővebben

Szexuális védelem

News image

Sok hívő ember számára okoz kételyt, hogy eldöntse, bűn-e a szexuális életben a védekezés. Ebben a...

Bővebben

Társkeresés

News image

Tegnap nézem a Fókuszt a TV-ben és számomra nem megdöbbentő hír hangzik el. Magyarország legnagyobb...

Bővebben

More in: Közösségek, Párkapcsolatok, Felebarátság, Család

Napi bölcsesség

Előbb megtanítom neked, hogy milyen gonosz vagy, azután megtanítom neked, hogyan válhatsz szentté. Ezt azért teszem, hogy soha többé meg ne tévesszen senki. Aki ismeri a gonoszt és ismeri azt, ami szent, mindent tud az életről.

Napi dilemma

Eldöntheted, hogy a halálba menekülsz-e a szenvedésed miatt, s akkor a pokolban a jelenleginél sokkal nagyobb szenvedés vár rád, vagy végre felelősséget vállalsz életedért, és ha lassan is, de kibogozod a szenvedésed benned rejlő okát.

Fordított világ PDF Nyomtat Email
Írta: Administrator   
2011 május 10. (kedd) 07:19

A polaritás illúziójában élő ember gyakran cseréli fel az okot annak következményével, s csodálkozik, ha sorsa nem úgy alakul, ahogy arra ő vágyott. Aki pedig ezt a fordított világot véli valósnak, a könnyen az ördög markában kerül. Sok ember pénzt gyűjtöget, hogy szabadabb legyen, pedig az embert épp a szabadság teszi gazdaggá.

Sok ember azt gondolja, hogy azért él meg a lelki fájdalmat, mert veszteség érte őket, de csak a lélek igazi ismerői tudják, hogy a veszteség van éppen a korábban megélt fájdalmak miatt és minden veszteség oka az ember saját korábban fájdalommal vetett magja.
A hitetlen ember abban keresi az okot saját szenvedéseire, hogy a kapcsolataiban a másik ember rossz irányban változott, de nem ismeri fel, hogy a másik ember változása épp a saját önző magatartása miatt alakult így. Aki a saját boldogulásáért akar megváltoztatni egy embert, annak számolnia kell azzal, hogy a másik ember előbb-utóbb fellázad ez ellen.
Számos ember akar tanulni, hogy majd aztán képes legyen cselekedni, pedig a bölcs ember azért cselekszik, hogy tanuljon abból. Az egyik embert a tudatlanság, másikat a tudás vezérli, így egy bölcs ember akkor is többet tud az életről, ha egyetlen percet sem ült iskolapadban.
Sokan előbb akarnak kapni, hogy azután adni tudjanak, pedig Isten törvénye az, hogy adjatok és néktek is adatik. Az egoista embert mindig veszteség éri, az az ember pedig, akit a világosság vezérel, megéri Istennek meghálálni, amit kap.
A tudatlan ember azt gondolja, hogyha magában tartja az igazságot, nem ismerik meg gyengeségeit a többiek, azonban erkölcséről épp a hamis hallgatás és a hazugság állít ki róla a legjobb bizonyítványt.
A hitetlen ember azt mondja, hogy addig nem hisz, míg csodát nem lát, azonban a lélek ismerői tudják, hogy a csodákat épp a hit hívja életre. Boldog, aki nem lát és mégis hisz, mert hite a lélektől van.
Az emberek rossznak mondják, ha veszteség éri őket, a bölcsek igyekeznek megszabadulni attól, amijük van, így a veszteséget is helyesnek tartják. A hamis emberek tudatlanságból igaznak tartják a bűnt és hamisnak az igazságot, ám a bölcsek megvetik a bűnt és hisznek az igazságban.
Fordított világban élünk, ahol világosságnak látszik a sötétség. Ahol saját szerencsétlenségéről kérdezek ezoterikus gyógyítókat és tanítókat, akkor homályos szóáradattal abban hisznek, hogy sikerült kimagyarázkodni magukat. Ahol a jelenlétemben dicsekednek emberek, akiknek az élete romokban hever. Ahol Isten nevét merik szájukra venni azok, akik hogy naponta káromolják Őt, és naponta árulják el az Ő tanításait.
Jézus egyik legnagyobb tanítása, amelyet még a papok közül sem értenek sokan, hogy „Mert akinek van, annak adatik, és bővelkedik, akinek pedig nincs, attól az is elvétetik, amije van”. Az ember, aki nem ismeri helyesen az élet ok-oksági viszonyait, az gyakran éli át a fenti bölcsességet. Az embernek, akinek van, annak a hitből van, akinek nincs, annak is a hitből van, de tudatlanságból. A hívő emberek folyton keresik az igazságot és napról napra gyarapodnak lélekben és hitben, de a Istentől elszakítottságban élők csak bűntudatban és hiányérzetben növekednek, és amikor nem bírják álcázni valódi arcukat, összeomlanak, mint a kártyavár.
Ha úgy érzed, hogy nincs, ne dicsekedj, hanem vess te magad is magot, hogy arathass és neked is legyen. Ne piros pirulát keress, mert a vetéstől az aratásig sok idő telhet el, hanem türelmet, hogy legyen lelked kettősség nélkül kivárni, amíg a vetés beérik.
Utolsó frissítés: 2011 május 28. (szombat) 12:50
 

Napi figyelmeztetés

Óvakodj a képmutatástól! Ha gyengébb vagy a leggyengébbek között, és legkisebb a legkisebbek között, sok ember indul meg szánalomra és megvetésre irántad. Azonban mindegyiknél nagyobb és erősebb leszel, ha gyengeségedet megmered vallani a világnak. Az ember ereje az őszinteségében rejlik, nem a beszédében.

Téves mondások

A szeretetért és kegyelemért egyetlen adósságod van csupán, a hála. Ugyanakkor mindezekért te még ezt sem várhatod el, ha boldog akarsz lenni. A te jutalmad ne legyen más, mint az öröm, hogy segíthettél.