Ma 2024. március 29., péntek, Auguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.

Szavazás

Te hogyan várod leghelyesebben Krisztus eljövetelét?
 

Lelki élet

Keresztény tabuk

News image

  Nem csak a keresztényeknél, hanem más vallásoknál is megfigyelhető, hogy vannak témák, amiről erkölcstelenség...

Bővebben

Az ige

News image

Keresztény gyülekezetben igen gyakran használt szó, az „ige”. A Biblia szavait nem csak a...

Bővebben

A mi Bibliánk

News image

Már meg sem lepődök, amikor egy állítólagos istenhívő ember a Biblia hitelességét, tartalmát vonja...

Bővebben

Keresztény csapda

News image

Minden vallásnak megvan a maga gyengesége. Vannak olyan vallások, amelyek a kereszténységnél jóval több...

Bővebben

More in: Lelki utak, Téveszmék, Bizonyosságok, Gyógytanácsok, Ördögi játékok

Egészség

A gyógyító megbocsátás

News image

A legtöbb ember fejében a megbocsátás szó kapcsán olyan ember jut eszébe, akire haragszik,...

Bővebben

A gyógyító ima

News image

Amikor az ember megbetegszik, gyakran Istenhez fordul segítségül. Van, akinek meghallgattatik és van, és...

Bővebben

Lélek szerinti gyógyulás

News image

A lélek szerinti gyógyulás a legnemesebb, mivel nemcsak a test gyógyulását idézi elő, hanem...

Bővebben

A test szerinti gyógyulás

News image

Ha egy test megbetegszik, a gyógyulásra igen sok lehetősége van. Lehetőség van lélek szerinti...

Bővebben

More in: Lelki egészség, Testi egészség

Életmód

Az ünnep

News image

Napjainkban a naptár minden egyes bejegyzésére jut egy, vagy több olyan dolog, amelyről az...

Bővebben

Feng Shui ítélete

News image

Az ember egykor szabad volt és éppen ezért boldog is. A (fél)tudás tette rabbá és...

Bővebben

21 nap

News image

Első indiai utam során történt mindaz, amit elmesélek Nektek. Remélem, hogy hasznos tapasztalat lesz mindannyiótoknak,...

Bővebben

Hajfestés

News image

Naponta találkozom olyan reklámokkal az utcák plakátjain, a kirakatokban, a médiában, amelyek különböző hajfestési technikákat...

Bővebben

More in: Táplálkozás, Sport, szabadidő, otthon, Munka, hivatás, Szépségápolás

Kapcsolatok

A párkapcsolatok sikere

News image

A hamis próféták szerint egy párkapcsolat sikerét a horoszkóp határozza meg, akkor lehet tartós,...

Bővebben

A „keresztény hódítás”

News image

A cím természetesen új fogalom a keresztény szótárban, valójában azt akarja sugallni, hogy miképpen...

Bővebben

Szexuális védelem

News image

Sok hívő ember számára okoz kételyt, hogy eldöntse, bűn-e a szexuális életben a védekezés. Ebben a...

Bővebben

Társkeresés

News image

Tegnap nézem a Fókuszt a TV-ben és számomra nem megdöbbentő hír hangzik el. Magyarország legnagyobb...

Bővebben

More in: Közösségek, Párkapcsolatok, Felebarátság, Család

Napi bölcsesség

A szeretet jutalma az örök élet, a bűn zsoldja a halál! Ha Isten minden parancsolatát befogadtad, akkor se várj cserébe örök életet, mert a jutalmadat csak akkor kaphatod meg, ha feltétel és elvárás nélkül szolgálod az igazságot, ahogy a megváltód ezt tette. Ő azonban már az igaz törekvést is méltatja.

Napi dilemma

Minden nap eldöntheted, hogy a betegségedből meg fogsz gyógyulni, és a hited végrehajtja legfelsőbb akaratodat, vagy kétségbe esetten módszerről módszerre szállsz, s hitetlenséged miatt egyre kisebb az esély a sikerre.

Választások PDF Nyomtat Email
Írta: Administrator   
2011 május 30. (hétfő) 09:16

Magyarország demokratikus állam, ha eljő az ideje, választ. Jellemzően a fejlett demokratikus államok ilyenkor programot szoktak választani, a magyarok pártot és ígéreteket. Nem tanulnak a múltból és újra elkövetik ugyanazt a tévedést. Az ígért és be nem tartott üzeneteket úgy hívják, hogy hazugság, azt a képzetet, amelyek kapcsán az emberek pedig remélnek, annak a neve: illúzió.

Persze, hazugságaikért nem csak a pártok felelnek, hanem az ember tömeg is, akinek szüksége van illúzióra és nem olyan erőre szavaz, aki igazabb képet fest a valóságról, hanem olyanra, aki nagyobbat ígér. Milyen erkölcsű nép az, aki hazugságon kapja vezetőit és újra megválasztja azt. Ne hidd, hogy egyetlen párról beszélek, egyetlen nagy párt sem különb a másiknál.

Aki pusztán vonzódik egy párthoz és nem az igazsághoz az sötétségben tapogatózik, azonban az a ragaszkodás, amely miatt az ember és a társadalom is megreked, az a sötét valódi természetének köszönhető. Minden választó megérdemli a sorsát. Sírnak, ha veszteség éri őket, de soha nem gondolnának bele az ország gazdasági folyamatában. Kapni akarnak, hisz az egó kapni akar, de kapni akarnak a pártok vezérei is, és tagja is. Amíg ez így van, addig a sötétség dúlja szabad harcát a vidéken, hatalomvágytól ittas párvezérek tévesztenek meg minden embert, s nincs egyetlen magyar sem, aki végre szolgálni akarná ezt a népet. Ha lenne egy igaz is a pártok között, akkor annak vezére nem a másikat gyűlölné, hanem képes lenne lemondani a hatalomról, fölajánlani segítségét a köznek, hogy megszűnjön ez a kettősség a társadalomban. Csak az ördög képes mindent feláldozni, hogy hatalma legyen:
  • Nem az a kérdés, hogy melyik politikai irány a helyes, hanem vedd észre, hogy a legdrágább társadalmi működés a kettészakítottságban van, hiszen a nemzet igen sokat áldoz, de a kettősség miatt igen lassan megy előre.
  • Nem az a kérdés, hogy melyik párt, igazi demokráciában nem pártok, hanem küldöttek vannak, akik elkötelezték magukat választóikért. Egyénileg felelnek saját szavazóikért.
  • Nem az a kérdés, hogy szakértői-e a kormány, hiszen a kormány leginkább nem szakmai alapon dönt, vannak tanácsadóik, akik értenek a szakmához. Az a kérdés, hogy elkötelezett-e és van-e elég empátiája, hogy megértse mi a döntéseinek a következménye az egyszerű ember szintjén
Erre a kettősségre rámegy az ország. Egyre szegényebbek az emberek. Válság van? Az is! De a válságból kijutni kettősségben, szinte lehetetlen vállalkozás. A mélyről csak az egység emeli fel a tudatot. Elmentek a befektetők? El bizony, a bizonytalanságot nem szeretik a gazdag emberek és cégek sem. Ugye, érted? A jelenlegi helyzetet épp a vezető és ellenzéki pártok okozták.
Az elmúlt választási ciklusokban, ha egy párt alulmaradt, azt mondta, hogy ő konstruktív ellenzékbe vonul. Képmutató kijelentés volt minden esetben, mert konstruktivitás miatt nem alakult volna ki a kettősség. Ebben az esetben a párt építő jellegű javaslatokat dolgozott volna ki, hogy így is segítse a kormány munkáját, s a hangsúly nem a másik lejáratása lett volna. Miben higgyen az ember, ha egy pártnak szinte egyetlen ígérete sem igaz? Könnyű azt mondani: „ de a másik párt…”.
Azok az erők, akik keresztény értékűnek vallják magukat, azok nemhogy Istenben nem hisznek, de a keresztény értékek kimondása is súlyos Istenkáromlás a szájukból. Egy hithű keresztény:
  • Hisz a megváltásban, így a kegyelemben is… s nem gyűlöli a másik pártot
  • Nem ragaszkodik anyagi értékekhez, hanem lelki értékeket terjeszt a földön, amelynek aztán majd lesz anyagi gyümölcse is
  • Egységre törekszik, mert azt tanította megváltójuk, hogy „szeresd az ellenségedet is”
  • Életét áldozza az igazságért, mert hisz abban, hogy Isten örök életet ad neki.
Nem akarok egyik pártnak sem kedvezni. Azt szeretném, ha elgondolkodnál arról, amit leírtam, és a megtévesztés helyett az igazságot keresnéd. Egy hívő ember nem azt a pártot támogatja, amelyben az egyház jobban jár anyagilag, hanem azt a pártot támogatja:
  • aki mentes a szélsőségektől
  • aki igazabb képest fest a körülményekről és a lehetőségekről
  • aki nem gyűlölködik, nem mutogat és nem állandóan hibást keres
  • aki nem fenyegetőzik
  • legfontosabb, hogy belátja, a jelenlegi helyzetet már nem képes megoldani egyetlen párt sem, a köznép igaz áldozata nélkül. Ehhez őszintén segítséget kér, és ha azt megkapja, a legnagyobb körültekintéssel jár el, hogy az embereket meg ne csalja.
Ha képmutatókat követsz, te magad is képmutatóvá válsz. Ez a törvény. Ha világosságot akarsz látni, a világosság döntsön általad, ne a félelem, és ne a vonzódás, a kapni akarás. Ha így tesz minden ember, akkor majd lesz miből adnia az országnak, és akkor majd abból te is részesülhetsz. Addig pedig dolgozni kell… és helyes döntések sokaságát meghozni. Az elmúlt 20 évben nem ez történt!
Utolsó frissítés: 2011 május 30. (hétfő) 09:30
 

Napi figyelmeztetés

Óvakodj a halálba vetett hitetlenségedtől. Ha a halálod pillanatában a fájdalmaidra gondolsz, a fájdalmak országába kerülsz. Ha a halálod pillanatában Istenre szeretettel gondolsz, Isten országába jutsz. Vigyázz, mert nem tudhatod, mikor üt a te órád.

Téves mondások

Ha arra születtél, hogy önmagadat ünnepeld, s emlékezz mulandó dolgokra, a halál fia vagy. Ha pedig Istent ünnepled és az Ő örökérvényű bölcsességeire emlékezel, élni fogsz, s örömed nagyobb lesz azoknál, akik önmagukat ünneplik.